Kreekrijk, de nieuwste wijk van Assendelft

Kreekrijk ligt vlakbij natuur, luttele auto- of treinminuten van het gezellige centrum van Zaandam en Amsterdam, authentieke dorpjes, heerlijk schone stranden en historische polder landschappen. Kreekrijk wordt gerealiseerd tussen Busch en Dam, de Provincialeweg-spoorlijn Saendelft (Parkrijk) en De Omzoom. Er worden gefaseerd circa 950 woningen gerealiseerd. Centraal gelegen aan de grens van de groene zoom, wordt Kreekrijk verrijkt met het nieuwe deelplan De Velden. 

Wijdevilla’s, Hollandse vergezichten als uitgangspunt

Hoe komt de wijk eruit te zien?

De opzet van het plan is om van Kreekrijk een groene woonwijk te maken. De woonwijk zal bestaan uit vier woongebieden: een wooneiland in het oostelijk deel van de wijk, een meer landelijk ingericht deel in het zuidwesten, een groot centraal middengebied waar de meeste woningen worden gerealiseerd en een noordelijk weer ruimer opgezet deel. Natuurlijk worden de doorzichten naar het omliggende landschap niet vergeten en komen de waterpartijen ruimschoots aan bod.

Wijdevilla’s

Bij de Wijdevilla’s zijn de gevels van steen en hout. Bij enkele woningen is hiervan een mooie combinatie gemaakt. De gevels van de Wijdevilla’s verwijzen naar de traditionele Zaanse stijl, maar krijgt een eigentijdse invulling met betrekking tot architectuur, comfort en duurzaamheid. De woningen zijn geïnspireerd op de pakhuizen langs de Zaan. Een landelijke ligging met vrije vergezichten in een complete woonwijk met alles in de buurt.

Kleuren bepalen het beeld

Ten westen van de Zaan ligt de Zaanse Schans, een grootse publiekstrekker van Nederland. Dit is altijd een karakteristiek groen gebied geweest, met molens, huizen en andere gebouwen in uitgesproken kleuren en tinten. Het beeld wordt hier bepaald door de kleuren, net als op de Zaanse schilderijen die laten zien hoe kleurrijk de Zaanse houtbouw in het verleden was.