Assendelft, een van de oudste dorpen van de Zaanstreek

Assendelft ontstond nadat enkele boeren zich in de 10e eeuw vestigden aan de oevers van het IJ en de Wijkermeer. In deze periode maakten de boeren het land geschikt voor akkerbouw door lange sloten te graven om het veen te ontwateren. Hierna begon ook de veeteelt een belangrijke rol te spelen.

Een klassiek lintdorp in Noord-Holland

In deze periode maakten de boeren het land geschikt voor akkerbouw door lange sloten te graven om het veen te ontwateren. Hierna begon ook de veeteelt een belangrijke rol te spelen. Assendelft bleef ook na deze periode voornamelijk een agrarisch dorp. De veeteelt bleef een belangrijke bron van inkomsten, maar ook kwamen er arbeiders werken in de fabrieken in de 19e en 20e eeuw.

Voorzieningen
Kreekrijk is een complete woonwijk met alles in de buurt wat u nodig heeft.  Het winkelcentrum de Saen biedt u een keur aan winkels voor dagelijkse boodschappen, mode en lifestyle.  In het winkelcentrum zit ook een zorgcentrum met huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeut en specialisten van het Zaans Medisch Centrum.

Kreekrijk, kinderrijk
Verkeersveiligheid en speelvoorzieningen zijn speerpunten in de aanleg van Kreekrijk. Er is ook een basisschool in de wijk zelf. Lopen naar school, wandelen richting de sportvelden, spelen op straat, varen naar het avontuur… Kreekrijk wordt een kinderparadijs! Tieners vinden net zo gemakkelijk hun weg naar het middelbaar onderwijs. Op slechts een paar minuten fietsen worden in verschillende scholengemeenschappen de niveaus van vmbo tot en met vwo geboden. Kreekrijk sluit vrijwel direct aan op de speciale fietsvoorrangsweg. Voor sport heeft Assendelft een zeer actief verenigingsleven. Er zijn verschillende sport­verenigingen waaronder een voetbal­- en tennisvereniging, een atletiek- en

ijsvereniging, een volleybalvereniging en judovereniging. Daarnaast zijn er ook hobbyverenigingen te vinden in Assendelft. Bijvoorbeeld een schilders vereniging, een toneelgroep en een fanfare vereniging.

Groen
Rondom Assendelft kunt u genieten van een heerlijke wandel- of fietstocht in de weidegebieden. Beleef de prachtige flora en fauna van de Zaanstreek. Daarnaast is deze omgeving ook geschikt om te vissen en in de winter kan er mogelijk geschaatst worden.

Bereikbaarheid
Assendelft ligt op korte afstand van Zaandam en Amsterdam. Met de auto of de trein ben je zo in het centrum van Zaandam of het hart van de hoofdstad.

Ligging Wijdevilla’s Kreekrijk, Assendelft

Afstand tot winkelcentrum: ca. 1,0 km
Afstand tot station: ca. 1,0 km
Afstand tot stad: ca. 3,2 km
Afstand tot strand: ca. 20 km